Volo-shka,
Надсилаю вам рецепт приготування справжнього торта "Київський", який взяла з журналу "Работница" №9, виданого ще в 1967 році. Цим рецептом поділилились в той час інженер та старший майстер Київського хлібозаводузаводу№7 : 10 білків поставити в холод на добу, що відстоялись. На наступний день подрібнити і підсушити 150гр горіхів фундук або кешью. В емальованому посуді 25 хв. збивати білки на пишу масу (до речі збивати не міксером, а ручною збивачкою), додати підсмажені горіхи, тонку склянку(250 гр) цукру і дві столові ложки муки.Швидко і легенько перемішати. Масу поділити на 2 частини, викласти на форму діаметром 24 см , застелену пергаментним папером і розрівняти ножем. Сушити в духовці не менше 2 год. при температурі біля 100 градусів(!). Опісля коржі залишити на 4-5 год охолоджувати.
Крем - 8 ст. ложок згущеного молока і120 гр. води довести до кипіння на легенькому вогні і остудити. Склянку м"ягкого масла збивати 15 хв., а потім ще 15, додаючи поступово суміш згущеного молока. Відділити приблизно 100гр, в решту добавити неповну столову ложку какао, 10 гр коньяку, пів пачки ванільного цукру і збивати до однорідної маси. Тоді обережно відділити коржі від паперу, перемастити темним кремом коржі і боки торта, білим кремом прикрасити. Дати постояти 6-8 годин, різати гострим ножем, нагрітим в гарячій воді. Якщо все робити уважно, виходить дуже добрий торт. Я ці коржі додаю навіть до інших пляцків.
А це кусочок справжнього торта, який нам вчора привезли з Києва