Торт "Лимонна насолода"
(рецепт із журналу Наталі)
200 г масла
150 г цукру
1 пак. ванільного цукру
сіль
3 яйця
1 лимон
250 г борошна
2 ч. л. розрихлювача
Нагріти духовку до 200 градусів.
Вершкове масло кімнантної температури збити в піну, послідовно додаючи в нього цукор, ванілін, яйця і дрібку солі.
Лимон вимити, обсушити, натерти цедру і вижати сік.
Сік і цедру додати до цукрово-масляної маси.
Борошно змішати із розрихлювачем, просіяти зверху на масу і все добре перемішати.
Деко змастити вершковим маслом, присипати сухарями, вилити тісто, розрівняти і випікати в духовці до готовності (біля 20 хвилин)
Витягти торт із духовки і розрізати на дві частини .
Для начинки:
15 гр. желатину,
125 мл молока,
250 мл вершків або домашньої сметани
750 гр. домашнього сиру
125 гр. цукрової пудри
терта цедра і сік одного лимона(можна не додавати, бо буває смак дуже перенасичений лимонами, залежить від лимонів).
Замочити желатин в холодній воді. Замочений желатин розчинити в підігрітому молоці. Вершки збити. Сир, цукрову пудру, цедру і сік лимона змішати до отримання однорідної маси і з"єднати із молоком. Коли маса охолоне додати збиті вершки і обережно перемішати.
На дно роз"ємної форми покласти половинку коржа, зверху викласти начинку, і накрити іншим коржем. Поставити все в холодильник годин на 3 (я ставлю на ніч, а вранці починаю прикрашати).
Прикрасити на свій смак : годиться і масляний крем, і мастика добре тримається і шоколад, а можна просто змастити зверху торт лимонним глазуром : із лимона вичавити сік і перемішати із 150 гр цукрової пудри.
СМАЧНОГО!!!