Паляниця "Київська"
Опара:
Борошно пшеничне 225 г
Вода 145 г
Дріжджі пресовані 7 г
Поставити опару і дати їй вибродити 3,5 години в теплому місці.
ТістоОпара
Борошно 275 г
Вода 155 г
Молоко 60 г
Сіль 7 г
Цукор 10 г
Рослинна олія 10 г
Борошна при замісі тіста брати по рецепту, а кількість води може бути змінена.
Замісити дуже м"яке тісто і залишити на 1,5 години з однією обминкою.
Формувати круглий хліб дуже обережно, щоб не розірвалося тісто.
Покласти в круглу форму для випічки діаметром 21 см і висотою 9 см. Дати 1,5 год. розстойки. За цей час паляниця повинна вирости , перевищуючи край форми на 1-2 см.
Випікати протягом 35 хвилин при 260*.
Паляниця дуже пишна, м"якуш пуховий. Смачна!
Рецепт від Люди з ЖЖ.