Гарбузовий хліб за технологією " хліб за 5 хвилин в день"2 стакани теплої води
1 стакан пюре гарбуза
20 грамів пресованих дріжджів
2 столові ложки цукру
1,5 чайні ложки солі
5 столових ложок олії
1-1,5 столові ложки обчищенного та підсушеного насіння гарбуза ( за бажанням)
6 стаканів білого борошна.
Підготувати гарбуз, зварити, охолодити, зробити пюре і відміряти 1 стакан. Розчинити спочатку дріжджі в 2х стаканах води, додати 1 стакан пюре гарбуза, а потім додати всі інші складники, добре перемішати, накрити кришкою, а через 2 години можна формувати хліб на розстойку, або ж поставити тісто в холодильник.
В холодильнику воно може зберігатися протягом тижня.
А потім, коли треба буде -вибрати необхідну кількість тіста з холода, сформувати хліб, розстояти його десь годину -півтори і випікати в нагрітій духовці з парою.
З наведеної порції виходить дві повноцінні буханки хліба.
Оцей, наприклад, теж гарбузовий був попередній - з насінням
Смакуйте на здоров"я.