Тефтелі з перловкою і м'ясомРецепт моєї мами.
0,5 кг мішаного фаршу,
2 великі цибулини,
1 морквина,
1 скл перлової крупи,
2 ст.ложки манки,
2 ст,ложки крохмалю,
1 яйце,
сіль,перець, духм'яний перець,лавровий лист.
томат.
Варимо перловку до готовності.Підсмажуємо дрібно нарізану цибулю,коли зарум'яниться додаємо потерту моркву і викладаємо фарш.Я додаю ще 1 скл.молока і то все тушиться в ньому,поки не випріє рідина.Охолоджуємо і кашу і фарш.Змішуємо разом додаючи манку,крохмаль,сіль,перець.Формуємо тефтельки, обмакуємо в борошні і кладемо на розпечену пательну з олією.Смажимо з двох боків.Тоді готуємо заправку.Я мала відкриті помідори,то з них зробила томат(приблизно взяла пів з літрової банки і перемолола на блендері).Засмажила цибулю на пательні,додала трошки борошна(приблизно ложку) і туди томат.Трошки додала води,бо то все вийшло густе.Плюс сіль,перець.То все покипіло декілька хвилин.Тоді беремо форму змазану олією викладаємо тефтельки,заливаємо запражкоюЯ ще кинула 4 горошинки духм'яного перцю і 2 лаврових листка і на півгодини в духовку.Смачного!!