На цьому тижні влаштуємо прощання з літом.
Осінь входить в свої права і це видно і по холодних вечорах та ранках,по пожухлому листі,по теплих светерах,які витягуються з закутків шаф і т.д. і т.п.
Хоча б на тиждень спробуємо створити ілюзію літа.
Не знаю як для кого,а для мене літо в кулінарному плані- це перш за все морозиво,смачне,холодне і з деяких пір,домашнє,просте в приготуванні,з натуральних продуктів.
Пропоную два рецепти,дуже різні,але одиноково смачні.
Морозиво із згущеним молоком(від Алли-Економістки)4 жовтки перемішати зі згущеним молоком (1 банка), окремо збити 350 мл вершків 35%, 4 білки збити також окремо до піків, дуже обережно вимішуючи ввести вершки в згущоночну масу, потім туди ж збиті білки (мішаючи лопаткою за годинниковою стрілкою ). Помістити в лоток, накрити і в морозилку. Через кожні 20 хвилин збивати масу лопаткою, або вінчиком (протягом перших 2-хї годин), якщо цього не робити-морожко перетвориться на твердий ком (перевірено, на жаль, на практиці особистій ).
Лимонне морозивоЗа допомогою вінчика збити 5 жовтків з 60 г цукру добіла.Окремо закип'ятити 0.5л молока з 70 г цукру і цедрою 2-ох лимонів.Половину молочної суміші невеликими порціями вводити в жовтки інтенсивно збиваючи вінчиком, потім отриману суміш влити назад в молоко,постійно мішаючи (якщо не виконати всі ці маніпуляції, а просто ввести жовтки в молоко-суміш піде пластівцями і майбутній десерт буде безнадійно зіпсований, а у нас повинна вийти однорідна шовковиста суміш) і варити на маленькому вогні при постійному помішуванні до легкого загустіння(хвилин 7-10 ) не доводячи до кипіння.Охолодити.Добавити сік 2-ох великих лимонів і 3 столові ложки жирних сливок.Добре вимішати.
Помістити в лоток, накрити і помістити в морозилку.Обов"язково кожні 20 хвилин протягом 2-ох годин виймати і збивати суміш.