Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 ФМ-4 Морозиво
Ludany
6 вересня 2009 21:40
Повідомлення #1


Молода господинька
  • 34

Репутація: 39
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 186
Реєстрація: 28.04.2009

ICQ:--

Бали: 264
На цьому тижні влаштуємо прощання з літом.
Осінь входить в свої права і це видно і по холодних вечорах та ранках,по пожухлому листі,по теплих светерах,які витягуються з закутків шаф і т.д. і т.п.
Хоча б на тиждень спробуємо створити ілюзію літа.
Не знаю як для кого,а для мене літо в кулінарному плані- це перш за все морозиво,смачне,холодне і з деяких пір,домашнє,просте в приготуванні,з натуральних продуктів.
Пропоную два рецепти,дуже різні,але одиноково смачні.

Морозиво із згущеним молоком(від Алли-Економістки)

4 жовтки перемішати зі згущеним молоком (1 банка), окремо збити 350 мл вершків 35%, 4 білки збити також окремо до піків, дуже обережно вимішуючи ввести вершки в згущоночну масу, потім туди ж збиті білки (мішаючи лопаткою за годинниковою стрілкою ). Помістити в лоток, накрити і в морозилку. Через кожні 20 хвилин збивати масу лопаткою, або вінчиком (протягом перших 2-хї годин), якщо цього не робити-морожко перетвориться на твердий ком (перевірено, на жаль, на практиці особистій ).

Лимонне морозиво

За допомогою вінчика збити 5 жовтків з 60 г цукру добіла.Окремо закип'ятити 0.5л молока з 70 г цукру і цедрою 2-ох лимонів.Половину молочної суміші невеликими порціями вводити в жовтки інтенсивно збиваючи вінчиком, потім отриману суміш влити назад в молоко,постійно мішаючи (якщо не виконати всі ці маніпуляції, а просто ввести жовтки в молоко-суміш піде пластівцями і майбутній десерт буде безнадійно зіпсований, а у нас повинна вийти однорідна шовковиста суміш) і варити на маленькому вогні при постійному помішуванні до легкого загустіння(хвилин 7-10 ) не доводячи до кипіння.Охолодити.Добавити сік 2-ох великих лимонів і 3 столові ложки жирних сливок.Добре вимішати.
Помістити в лоток, накрити і помістити в морозилку.Обов"язково кожні 20 хвилин протягом 2-ох годин виймати і збивати суміш.

Перейти на початок сторінки
ir71
7 вересня 2009 10:43
Повідомлення #2


Молода господинька
  • 34

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Ludany,досить цікавий і смачний у нас цього тижня флеш-моб,але нажаль я не прийму участі.Думаю що морозиво треба було мені готувати коли було тепло.Тепер похолодало і до мене у хату прийшла "бацила!".Всі похворіли,кашель,шмарклі....один чоловік тримається.Боюся що моє морозиво і його зломить.Тому я цього тижня готую гарячі чаї і компреси
Перейти на початок сторінки
gutka
7 вересня 2009 11:42
Повідомлення #3


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
ну от тільки трошки похолодало і всі починають хворіти ,
бажаю аби родина Ірини швидше одужувала і вже більше не хворіла
а я жодного разу не готувала морозиво, хочу спробувати
Перейти на початок сторінки
Ludany
7 вересня 2009 13:27
Повідомлення #4


Молода господинька
  • 34

Репутація: 39
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 186
Реєстрація: 28.04.2009

ICQ:--

Бали: 264
Ірин,жаль,що ви розхворілись,лікуйтесь,пийте гаряче пиття і пошвидше виздоровлюйте!!!
Катя,рада,що ти до нас приєдналась,відсліжую регулярно твою темку,дуже подобається!
Перейти на початок сторінки
Ludany
9 вересня 2009 13:24
Повідомлення #5


Молода господинька
  • 34

Репутація: 39
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 186
Реєстрація: 28.04.2009

ICQ:--

Бали: 264
Клим,дуже дякую за рецепт,теж люблю ваніль,тому постараюсь попробувати Ваш варіант морозива,тим паче,що дуже апетитна фотографія вийшла у Вас.
Перейти на початок сторінки
ir71
9 вересня 2009 13:54
Повідомлення #6


Молода господинька
  • 34

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Киця,
я не можу зупинити слюньки....
Перейти на початок сторінки
gutka
9 вересня 2009 17:59
Повідомлення #7


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Цитата: клим
це не мак,це ваніль у нас у паличках і коли зіскребаєш ножем серединку то такі ось крапочки потім видно чи у кремі чи у морозиві

зрозуміла, смачненьке фото, ще питання: у твоєму рецепті вершків збивати не потрібно; і коли поставити до морозильної камери то можна про нього забути чи збивати через кожні 20 хв. протягом 2 год. як у рецепті Люби?
Перейти на початок сторінки
gutka
12 вересня 2009 22:33
Повідомлення #8


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
я спробувала приготувати Морозиво із згущеним молоком(від Алли-Економістки), дуууууже смачно, немогла дочекатись коли повністю замерзне...гадаю ще нераз буду готувати це морозиво

Перейти на початок сторінки
уляночка
12 вересня 2009 23:19
Повідомлення #9


Файна господиня
  • 51

Репутація: 146
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1387
Реєстрація: 3.04.2009

ICQ:--

Бали: 785
жаль, що не попала на початок цього Флеш-Моб. Мені завжди було цікаво приготовити самостійно морозиво. У вас тут такі смакоти!!!!!
А чи в когось є морожениця електрична? Чи вартує її брати? Хотіла її купити але в наших магазинах її не бачила.
Перейти на початок сторінки
Ludany
13 вересня 2009 21:28
Повідомлення #10


Молода господинька
  • 34

Репутація: 39
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 186
Реєстрація: 28.04.2009

ICQ:--

Бали: 264
Катя,ти молодець,що приготувала це морозиво,воно дійсно дуже смачне,легко готується і на довго приписується на сімейних вечерях.Я теж перші рази не могла дочекатись повного застигання,воно відповідає моїм уявленням про морозиво-солодке,жирне і калорійне,тобто саме таке морозиво я дуже люблю.
Уляна,мороженниця непогана річ,ти загружаєш туди суміш і більше тебе нічого не цікавить.А при приготуванні просто в лотку таки треба перезбивувати під час перших 2-ох годин заморозки,інакше перетвориться в глибу льоду(на жаль,перевірено ...),хоча з іншої сторони це вже не так і важко.Я б з часом купила,якщо вона не дуже величезна.

Дуже вдячна учасникам цього раунду!!!
до зустрічі!!!
Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 09:48

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 42
Гостей: 40
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100