Гречаний хліб500 г борошна пшеничного в/г
90-100 г гречаного борошна
20 г львівських дріжджів
450 мл води(я давала сироватку)
2 ст. л. олії
1,5 ч. л. солі
2,5 ч. л. цукру
Приготувати гречане борошно - підсмажити гречану крупу та змолоти її на кавомолці.
Дріжджі пресовані розчинити в теплій воді. Борошно просіяти, додати гречане борошно, сіль, цукор. Вимісити. Наприкінці додати олію. Ретельно замісити тісто, щоб не прилипало до рук ( тісто повинно бути м`яким). Накрити рушником і поставити в тепле місце на 50-60 хв.
Коли тісто підійде сформувати хліб,покласти у форму і нехай трошки підійде.
Перед випічкою хліб змастити водою і пекти при температурі 220-230°С протягом 30-35 хв.
Рецепт взяла на сайті enzym.lviv.ua