Саечки від пекарярецепт взятий з цієї сторінки
(шостий зверху). Мої зміни - в дужках.
300 мл теплого молока (250 мл)
1 пакетик 7 гр сухих дріжджів (15 гр свіжих дріжджів)
500 гр муки (в мене пішло на 3 ст.ложки більше)
4 ст л олії (50 гр маргарину)
1 ст ложка цукру
1 чайна ложка солі
(Я ще дала в тісто 1 яйце).
Тісто місила хлібопічка. Після замісу і відпочинку - тісто витягуєм, ділим на рівні частинки, підкочуєм в шарики і знов даємо відпочити.Хвилин 15-20. Підготуємо на тарілочку олію, застелемо лист бумагою для випічки.
По одному шарику розкочуємо і змащуємо його олією, завертаємо в трубочку, а трубочку-равликом. Так зробимо з усіма шариками. А потім кожний равлик знову розкачати, знову змастити олією і знову завити в трубочку, цю трубочку викласти на лист. В мене вийшло з цієї порції 18 саечок.
Далі можна включати духовку, щоб нагрілася, а саечки поки підростуть. Через півгодинки змастити їх розбовтаним яєчком і присипати зернятками. В духовку поставити якийсь посуд з холодною водою і вставити лист із саечками. Печемо 20 хвилин(або ж ще менше, 15 хвилин) при температурі 220 С, але обов"язково духовка має бути нагріта, коли вставляємо!
Смачного!