Шашлички «Домашні», мариновані в оцті На 1 кг курячого філе Філе порізати невеликими кусочками. До 5 ст.л. оцту додати 5 ст.л. води, сіль, перець. Філе викласти у маринад, додати цибулину, порізану кільцями (можна більше). Залишити у холодильнику на 3-4 години (у мене шашличок маринувався цілу ніч). На палочки нанизати філе, цибульку і помідорчик, порізаний половинками. На змащений олією протвень викласти шашлик і запікати у духовці 30-35 хв. Я запікала у каміні, десь за 20 хвилин був готовий. Рецепт взято із сайту 7say. Фото теж звідти, бо свої шашлички не встигла сфоткати , з'їли моментально. Обіцяла хлопця завтра зробити знову, то поставлю своє фото
--------------------
Завжди пам'ятай, що тебе люблять...
Сьогодні у мене Рогалики традиційні домашні Печу їх за рецептом мами. Хоч її немає вже 8 років, рецепт залишився у старенькому зошиті і постійно використовується. Отже, потрібно 100 г дріжджі залити 0,5 л теплого молока, додати 10-12 ст.л. цукру, 2 яйця і 250 г м'якого маргарину та 8-10 скл борошна (залежить від якості борошна). Вимісити вільне тісто і можна відразу ж виробляти рогалики (тому і люблю це тісто, бо не треба чекати, щоб підросло). Зверху рогалики змастити жовтком і у духовку. У мене цього разу з гарбузовим варенням (за рецептом Дрімфуду) і з шоколадом для синочків.
Повідомлення відредагував Mironka - 11 лютого 2012 20:27
--------------------
Завжди пам'ятай, що тебе люблять...
Мирослава!!! Рада вітати господиньку нової авторської сторіночки!!Неймовірний звабливий аромат пухких рум"яних рогаликів я відчула,переглядаючи новини сайту!!Яка смакота,скільки чудових рецептів !! Буду забігати в гості на каву ,поспілкуватися з дівчатами на цій затишній кухоньці !!! Хай в серці завжди співає радість,натхнення -золотими промінчиками огортає душу ,а настрій буде творчим і піднесеним !
Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 11 лютого 2012 18:35
Приєднуюсь до попередньо сказаних чудових слів!!Атмосфера гостинності чується з перших виставлених на пробу страв.Нехай тут завжди буде тепло,затишно та людно!!
Майю, Славочко, Ксеніє, Костя Людо, Фрезіє, natalliyas, Soni, Myra,Galina Nedomirko, Solka дякую за такі приємні слова. Завдяки Вам та іншим господинькам Дрімфуду мої страви стали цікавішими і більш різноманітними.
Повідомлення відредагував Mironka - 11 лютого 2012 20:34
--------------------
Завжди пам'ятай, що тебе люблять...
4 яйця 100 г кефіру 1 скл цукру 250 г маргарину 2 п шоколадного пудингу 1 скл борошна 2 ч.л. порошку до печива ягоди для начинки Приготування: яйця збити з цукром, додати кефір і м'який маргарин, збити. Пудинг змішати з борошном і порошком до печива і все разом додати до яєчної суміші. Накладати у формочки і додавати улюблені ягоди (у мене сьогодні сушена груша і вишня). Випікати 25-30 хв при температурі 170-180. Кекси виходять дуже шоколадні, пористі, пухкі.
--------------------
Завжди пам'ятай, що тебе люблять...
Потрібно: шкірка від 5 великих апельсин, 2 скл цукру, лимонна кислота. Приготування:шкірки покласти в кастрюлю (не нарізаючи), залити холодною водою, довести до кипіння і проварити 10 хв на повільному вогні. Злити шкірки на друшлак і промити холодною водою. Знову залити водою, довести до кипіння, додати 1 ч.л. солі, проварити 10 хв. Ще раз виконати крок варіння із сіллю. Сіль додається, щоб краще відійшла гіркота. Тепер процідити шкірки, промити, дати воді добре стекти і порізати на полоски шириною 0,5 см. Зробити сироп із 1 скл води і 2 скл цукру. У киплячий сироп додати порізані шкірки і варити до тих пір, поки сиропу майже не залишиться (час від часу акуратно перемішувати). Додати трішечки лимонної кислоти. Все приготування закінчилось. Тепер можна частину відцідити і обкачати в цукрі, просушити на пергаменті, отримати смачні цукерки. Решту можна викласти у банку разом з сиропом і використати при випічці або для пропитки тортів. Сироп дуже смачний, не надто солодкий.
Я зробила цього разу із шкірок апельсину і світі. Апельсинові цукати кращі, бо із світі трохи гіркіші і м'ягші.
Повідомлення відредагував Mironka - 31 березня 2012 23:25
--------------------
Завжди пам'ятай, що тебе люблять...