Ну ось я прийшла зі своїм тортом до вас
Торт "НАПОЛЕОН!"Коржі:
500г муки,
300 г маргарину,
1 стакан пива
Порубаєте муку і маргарин на крихти, влийте пиво і вимісіть. Тісто пружне, (якщо що, додайте трохи муки). Поділите на 2 частини і покладете в холодильник хвилин на 30.
Дістаньте половинку, поділите її на 4 частини, розкочуйте кожну частину і вирізуйте корж потрібної форми Перед випічкою корж треба наколоти вилкою, аби не роздувся. Випікайте до підрум'янення коржа. Те ж саме і з другою половинкою. Коли останній корж вирізуватимете, обрізання теж потім запечіть (згодяться!). Потім складаю їх один на одного, поки не остигнуть.
Крем:
140 г цукру
40 г крохмалю
3 жовтки
1/2 л молока
2 ч.л цукру ванільного
300 г вершкового масла (я думаю, можна і менше)
Насипати в миску половину цукру і крохмаль. Влити 1/4 частина молока і жовтки. Обережно перемішати віночком.
Закип'ятити в каструльці молоко, цукор, що залишився, і половину ванілі.
Потім я ставлю каструльку на водяну лазню, аби вся ця справа не підгоріла, і додаю туди розведений крохмаль при постійному помішуванні. Заважаю крем на водяній лазні до його загустіння. У книжках написано, що треба до кипіння довести, проте це не обов'язково. Хай добре загусне, потім зніміть з вогню, посипте ваніллю, що залишилася, зверху, аби скориночка не утворилася і хай остигне крем.
Потім гарненько збити з вершковим маслом кімнатної температури. Крем готовий, коли він стане . повністю однорідним і таким пишним.
А тепер - найприємніше!
Промажте кожен корж кремом ,верхній теж промажте і посипте розламаними обрізаннями. Хай просочиться годин на 5, і ...
Смакуйте із задоволенням…