Люблю пекти хліб. По хаті такий запах... ось один з моїх улюблених.
Часниковий хліб Тісто:1 скл. теплої води
1 скл. кукурудзяного борошна
2-2,5 скл. пшеничного борошна
1 ч.л. сухих дріжджів
3 ст.л. оливкової олії
1 ч.л. морської солі
Перемазка:
2-4 збучики часнику
3 ст.л. оливкової олії
по щіпці сушеного базиліку і/чи орегано
морська сіль
Приготування:В теплій воді розвести дріжджі, додатисіль, олію, борошно і замісити однорідне тісто. Залишити в теплому місці на 1 год. для підйому.
Із олії, подушеного часника і трав робимо часникову олію для перемазки. (Все змішати і залишити.)
Тісто, що підійшло, розкачуємо прямокутником товщиною приблизно 1 см і змазуємо часниковою олією. Нарізаємо тісто смужками приблизно 6 см. Першу зкручуємо рулетом і ставимо на змазану форму вертикально.Обмотуємо його наступними смужками тіста.
Ставимо, щоб підійшло на 20-30 хв.
Випікати 30 хв при 200 градусах.
Хліб дуже смачний. Подруги часто просять спекти їм.
Рецепт взяла на форумі "Їмо дома" в ДарьяКраса.
Смачного!