Молочно-гірчичний хлібНе так давно, декілька років тому, коли я тільки освоювала хлібопічку і шукала всякі рецепти хліба - попався мені журнал mariana-aga, в якому до кожного рецепта були написані відчуття автора. Так от, до рецепта хліба з гірчичною олією було написано, (приблизно так) що хліб неймовірно пахне. Як це -неймовірно?
От спробуйте самі - якщо є можливість, дійсно, запах відрізняється. Хоча , і на соняшниковій олії свіжоспечений хліб має такий запах, що голову зносить. А от на гірчичній він зовсім іншого порядку.
Отже -рецепт.
Я пишу свої пропорції.
3 стакани теплого молока
15-20 грамів дріжджів
2 столові ложки цукру
1 чайна ложка солі (в мене мілка сіль Екстра, якщо берете кам"яну сіль, то можна дати 2 чайні ложки)
5 столових ложок олії гірчичної
1-2 столові ложки зерен гірчиці
6 стаканів білого борошна.
Весь хліб я роблю за технологією п"ятихвилинного, тобто розчиняю спочатку дріжджі, а потім змішую все разом, і через 2 години ставлю в холодильник. А потім, коли треба-вибираю з холода і печу.
З цієї порції вийшло два добрих хліба.
Ось дивіться - пару фото для наглядності:
Розстояний і надрізаний хліб
Спечений хліб