Пиріжки московські з капустою
На 12 пиріжків:
ОПАРА:
100г борошна пшеничного 1 сорту
3 г свіжих дріжджів ( 1,5 г сухих- 1/3 ч.л.)
100 г теплої води
Тісто опари перемішати і залишити на 3 години при 30*, або на 8-24 год. в холодильнику.
ТІСТО:
Вся опара
200 г борошна 1 сорту
5 г солі
15 г цукру
Від 80 до 150 г води теплої ( в залежності від властивостей борошна)
НАЧИНКА
300 г капусти
4 г солі
20 г масла вершкового
1 варене невелике яйце
Капусту нашинкувати, ошпарити кип"ятком, відкинути на сито, облити холодною водою і віджати руками. На великому вогні смажити на маслі, помішуючи до рум"яного кольору. Коли охолоне, тоді посолити і додати варене яйце.
Воду в рецепті тіста додавати не всю, притримати 30-40 грам і додати її ,коли тісто вже буде замішане.
Замісити м"яке тісто, залишити на 2 години під плівкою ( з 2 обминками), тобто обминати кожні 30 хв від початку бродіння 2 рази. Після 2 обминки залишити на 1 годину .
Тісто розділити на 12 частин, зробити кульки, нехай полежать трохи, сформувати пиріжки і залишити на 15 хвилин. Смажити на олії. Гарячі пиріжки викладати на паперові серветки.
Ці чудові пиріжки тепер буду часто готувати. Знайшла рецепт у
zmoj в ЖЖ.