Пиріжки "Ніжні"Останнім часом у нас пиріжки по цьому рецепту. Начинка може бути різною.
10-15 г пресованих дріжджів
1 скл. молока (240 мл)
1 жовток(можна без жовтка)
100г вершкового маргарину(чи масла, чи олії)
1 ст.л. цукру
1 ч.л. солі
3 скл. муки (450 г)
Маргарин натерти на крупній тертці чи порізати дрібними шматочками. Якщо заміс в хлібопічці, то всі продукти зразу змішати, якщо руками, то маргарин додавати в останню чергу.
Готове тісто завернути в великий пакет і помістити в холод на 1 годину. Потім зігріти трохи, робити кульки як грецький горіх, тонко розминати руками і викласти начинку. Коли збільшаться вдвоє, змастити яйцем і випікати.
Тісто можна приготувати ввечері, а формувати і випікати зранку.