Як змучила ця літня спека.Тільки на вечір стало легше. Захмарилось, здійнявся прохолодний вітерець. Вирішено: вечеряємо надворі.
Десь у пам"яті промайнув бачений в ін-ті рецепт (треба було б записати!!!).
Але то нічого: щось пригадається, щось- буде своє.
Рис із м"ясом та овочамиТо ж ставлю варити рис .
Тим часом готую м"ясо:
Телятину(в оригіналі була курятина) підсмажую, а так як телятина не курятина, то ще й тушкую під кришкою майже до готовності. Наприкінці додаю сіль, майонез, товчені горіхи( у мене грецькі).
Доки м"ясо тушкувалося, я встигла нарізати півкільцями цибулю, соломкою солодкий перець і брусочками моркву ( донька переконувала,що треба терти- то додала й тертої), теж протушила , додала сіль, перчик молотий.
А тим часом готовий рис підсолила, трішки додала масла. Доки донька десь у хаті ріже салат з помідорів, починаю формувати порції.
Форму заздалегідь "вирізала" з пластикової пляшки, поставила її в центрі тарілки. Рис поклала першим і добре його "втрамбувала"
Далі виклала порцію м"яса
І, нарешті, овочі.
Після цього звільнила порцію від форми. (Всього 4 порції, але дуже все щвидко)
А потім сіли під яблунею, вдихнули аромат матіоли...і, доки гаряче, смачно повечеряли.