Отже, картоплю ріжемо великими кубиками, тремо моркву і пересипаємо картоплю морквою, можна навіть моркву перемішати з картоплею. Тоді робимо соус: одне яйце, сіль до смаку(залежить скільки в вас картоплі) 200 гр сметани і 50 гр олії та кілька крапель лимонного соку, я все збиваю вінчиком і заливаю спочатку картоплю водою, а зверху соус плюс приправи та перець горошком, рідини має бути на трету частину картоплі. Ставимо на середній вогонь, а після закипання на малий вогонь. За пять хвилин до кінця посипаю тертим твердим сиром. Сир потім рівномірно розподіляю кожному на тарілку.
Соус в розрахунку приблизно на 2 кг картоплі.
Цю картоплю я готувала до котлет, то вона без мяса, а ще можна на низ в каструлю кубиками попередньо протушене на сковороді поставити мясо. Я беру як правило курятину. Це так звана картопля по фрацузьки в каструлі.
Порада: коли даєте солі, врахуйте ,що сир буде солоним.
Вибачте за фото, бо без котлет немає. Я не думала писати рецепт.
На фото сиру не видно.