Медові пряники 0,5 л банка кефіру (чи кислого молока)
0,5 л банка цукру
три 0,5 л банки борошна
1 столова ложка соди ( не лякайтеся її потім зовсім не чутно)
2-3 ст.л. меду
2-3 ст.л. рослинної олії
Приготування
- кефір виливаємо в глибоку миску, додаємо соду, перемішуємо, чекаємо 15 хв ( буде досить сильно піниться, тому миска потрібна глибока), додаємо цукор, мед, олію
- просіюємо борошно в іншу миску
- кефір ( з добавками) помалу вливаємо у борошно. Не навпаки, будуть грудочки! Замішуємо тісто. Воно буде липке. Більше борошна не додавати!
- дошку добре посипаємо борошном, викладаємо 1 ст.л тіста, і обкатуючи його двома руками у борошні, формуємо "ковбаску", надлишки борошна акуратно струшуємо
- "ковбаски" викладаємо на деко застелене папером для випічки, не тісно, оскільки печиво збільшується у розмірі
- печемо при 200С.
Я робила печево кругле і клала начинку макову. Ще поливаю глазуррю, але сьогодні полінувалася.
рецепт Марфи Василівни з старого ЕД