Крілика варити 2 год. з приправами (лавровий листок, душистий і гіркий перець, цибуля, морква, петрушка )
0,5 кг. --підгарля або сало варити 2 год. (лавровий лист, перець душистий). Трошки посолити .
Пізніше перемолоти 2 раза крілика з підгарлею, а за третій раз перемолоти цей фарш, витиснутий намочений хліб і цибулю ( тушковану в смальці)
Все це на третій раз перемолоти разом.
Беремо 6 яєць. Жовтки додаємо до нашого фаршу, а білки збиваємо на штивну піну .
Додаємо ще 2 зубчики часнику (через часникодавку), перець мелений і солі (до смаку).
Всю цю масу добре вимішати.
Беремо великий баняк (не поливаний), намащуємо його смальцем (не олією) і обсипаємо паніровочними сухарями.
В баняк скидаємо нашу масу і гарно розгладжуємо.
Ставимо наш паштет на
8 год. на водяну баню (кришка баняка з паштетом має бути закрита)
Після цього витягуємо наш баняк і ставимо, щоб вистиг.
Коли вистигне, ледь-ледь підігріваємо і витягуємо з баняка на круглу підставку.
Порізати як сальцесон.
Це рецепт моєї бабці, виходить дуже смачний паштет.