ПАМПУШКОВИЙ ХЛІБЧИКВиходить дуже смачний і на його приготування не йде багато часу.
Тісто: 400-450 гр борошна (залежить віл клейковини та якості борошна)
1 стак. (250мл) теплої води
1 стол. ложка цукру
1 чайна ложки солі
1.5 чай. ложки сухіх дріжджів або 20 гр. свіжих дріжджів
Масляна суміш: 6 столових ложок топленого вершкового масла, давлений часник. А також тертий твердий сир.
Приготування:
В теплій воді розчинити дріжджі, цукор додати сіль, борошно. Замісити тісто та залишити його в теплому місті, щоб піднялося. Потім тісто трішки обмяти.
Готове тісто порізати на шматочки розміром з грецький горіх та скатати у кульки.
Кожну кульку тіста вмокнути у масляну суміш, викласти в один шар у форму круглу, можна для кексу. Посипати тертим сиром. Потім викласти ще один шар кульок у маслі і знову посипати тертим сиром. Поставити у тепле місце на 30 хвилин. Випікати у духовці при температурі 180-190 градусів ло рум’яної скоринки.
Можна їсти окремо, можна з борщем. Їдять такий хлібчик відламуючи кусочки. Виходить смачний, з сирно- часничним ароматом. З»їдається за 5 хвилин, такий виходить смачний.