Салат "Полянка"
шампіньйони мариновані,
2 картоплі відварені,
3 варені яйця,
200 г вареної ковбаски (у мене не було, то я замінила копченою)
200 г твердого сиру,
майонез,
зелена цибуля,
сіль,перець
Цілі шампіньйони скласти головками вниз у каструлю один попри один. Боки каструлі перед цим змастити майонезом. Зверху грибів посипати зелену цибулю, за нею шар картоплі тертої на буряковій терці. Посолити, поперчити і змастити майонезом. Наступний шар – потерті варені яйця, зверху майонез. Потім ковбаска соломкою (попередньо обсмажена, додаємо коли вистигне). Останній шар – потертий тв. сир. Змастити майонезом.
Накрити салат кришкою і на ніч у холодильник.
Зранку по боках каструлі пройтись ножем і перевернути на тарілку. Боки салату можна обмастити майонезом.