Салат "Грибний пеньок"
Складники:
Для налисників:
молоко, яйця, мука, цибулька, сіль, зелень(за смаком),
Для начинки:
картопля варена, морква варена, яйця, гриби (опеньки), шинка, майонез, зелень.
Для оформлення:
сир м'який плавлений (в мене сир плавлений «Hochland» вершковий), зелень(кріп, петрушка, салат)
Спочатку випікаємо налисники, додаючи туди зелень і цибульку. Їх потрібно штук 6, хоча це залежить який за величиною пеньок ви хочете.
Далі готуємо начинку:
Картоплю тремо на крупній терці, додаємо кріп та майонез.
моркву теж тремо на терці і додаємо майонез;
Яйця мілко порізати або теж натерти;
Гриби мариновані мілко ріжемо, додаємо зелень і можна трішки майонезу;
Шинку ріжемо кубиками або соломкою, як на мене краще соломкою, або спробувати потерти.
Далі оформляємо сам пеньок: На столі викладаємо харчову плівку повздовж. Двлі ріжемо налисники пополам і викладаємо на плівку, так щоб один край находив на інший. Обрізана сторона повинна бути зверху. В нас повинна вийти така собі доріжка з налисників. Тепер потрібно її змастити м'яким сиром. Викладаємо начинку на доріжку з налиників. Тут довільний принцип викладання, я викладала зверху вниз: картопля, морква, яйця, зелень, гриби, шинка. Коли вниз доріжка закінчилась ставила шари один на одний. Начинку добре трішки примняти. Тепер потрібно скрутити наш салат в рулет, за допомогою плівки.
ставимо наш пеньок на тарілку. Ті кінчики що тирчать обрізати, з них ми робимо корінці нашого пенька. Корінчики формуємо з залишків начинки, зверху прикриваємо кусочком налисника. Верх пенька можна прикрасити вирізаним з налисника колом. А далі ваша фантазія: вставляємо опеньки, прикрашаємо зеленню. можна зробити і мухоморчика, зверху майонезом намалювати кільця.
Смачного!!!
Рецепт взятий:
http://s30754748299.mirtesen.ru/photos/20325835122