Беремо 2 скумбрії с/м одинакового розміру,чим більші-тим краще.Відрізаємо голову,хвіст,потрошимо і витягуємо хребет з кісочками,але рибка має залишитись цілою,не ділити її на філе.
Коли скумбрія підготовлена,зсередини посипаю її сіллю,перцем і приправою до риби.Ставлю в холодильник хоча б на ніч(в мене маринувалась довше).
Замариновану скумбрію кладемо одну біля одної,але навпаки (валетом),всередину даю ще полоску з філе сьомги,посолене і поперчене трішки(ця рибка жирна і соковита,та й надає гарного вигляду рулету) і скручуємо це все у рулет.
Цю процедуру я роблю на харчовій плівці,коли рулет зформований,загортаю його у плівку,добре стискаючи.
В бритванку даю трошки води,кладу рулет,зверху фольгу і запікаю при 180 градусах.
Коли рулет вистигне,я його трошечки підморожую,тоді він гарно ріжеться,не розлітається.