Печиво "Мушля" 250 гр. масла
2,5 скл. борошна
200 гр. сметани
3 яйця
1 скл. цукру (200мл)
1/4 ч.л. соди
дрібка солі
1- Масло и борошно розтерти в кришки.
2- Змішати сметану, жовтки, соду і сіль (соду не гасити!!!)
3- Суміш номер 2 вилити в суміш номер 1 і замісити м'яке тісто.
4- Накрутити кульок розміром в 2 см в діаметрі і поставити в холодильник, накривши плівкою.
Тісто повинно охолонути в холодильнику не менше 2-х год (можна тісто готовити раніше, а пекти на наступний день)
Перед випіканням збити білки (які залишились від жовтків) в круту піну, додати цукур і добре збити, до повного розчинення цукру і дуже крутої піни!!!
Із холодильника виймати по 3-4 кульки, обвалюємо їх в борошні і розкачуємо їх на борошні в тонкий круг, тісто дуже слухняне, але може потребувати ще борошна.
На кружок кладемо 1/3 ч. л. збитих білків і складаємо круг пополам, а потім ще раз пополам і отримуємо чверть круга. Краї придушуємо.
Готові мушлі викладаємо на бляшку с пекарським папером і ставимо пекти в розігріту духовку. Випікати при температурі 180 гр приблизно 20 хв. Вони дуже гарно надуваються і стають гарного світло-кремового кольору. Важливо не перепекти!!! Гарячими посипати цукровою пудрою.
Білки залишаються, тому ще виходить і безе декілька штук.
Смачного!!!
За рецепт дякую Мариночці з сайту "Едим дома"