Для мене це новий рецепт булочок - рум'яних та дуже смачних. Ідеально підходять для сніданку, вони ситні та смачні. Якщо спечете булочки після обіду чи ввечері, то обов'язково відкладіть пару штук на сніданок чи на роботу-) рецепт з сайту (www.carina-forum.com)Сирні булочки
Інгредієнти:250 г борошна + 175 г борошна для хліба (я використовувала пшеничне борошно вищого гатунку);
200 г твердого сиру;
7 г сухих дріжджів;
1 ч. л. солі;
1 ч. л. цукру;
250 мл. теплої води;
1 жовток;
Приготування:1.Дріжджі розмішуємо з борошном. Сіль та цукор розводимо у теплій воді. З'єднуємо воду та борошно та замішуємо тісто 5 хв. Додаємо до тіста натертий сир (150 г) та добре вимішуємо, решту сиру залишаємо. Тепер накриваємо тісто рушником, або харчовою плівкою, та ставимо у тепле місце на 1 годину. Тісто повинно збільшитись в об'ємі (я поставила тісто у ледь нагріту духовку).
2. Викладаємо тісто на присипану борошном дошку та формуємо 10 булочок. Викладаємо булочки на бритванку застелену пергаментом. Розводимо жовток з невеликою кількістю води та змащуємо верх булочок, зверху посипаємо сиром, що залишився. Накриваємо булочки рушником та ставимо у тепле місце ще на 30 хв. (булочки ще підростають).
3. Випікаємо булочки у розігрітій на 200 г духовці - 25 хв.