Для тих, хто полюбляє шкварки пропоную
Коржики з шкварками
500г. борошна
150г. шкварок
150г. смальцю
3 жовтки
25г. дріжджів
1 скл. сметани
1ч.л. солі
Змішати з борошном дрібно посічені шкварки, додати смалець, жовтки, дріжджі, розчинені у сметані, сіль і замісити мяке тісто. Приготоване тісто розкачати на посипаній борошном дошці,скласти конвертом і залишити на 15 хвилин. Цей процес повторити 3 рази. Третій раз тісто розкачати шаром завтовшки 2см. і повибивати стаканом кружечки. На поверхні кружечків робимо ножем крупну сітку.
Підготовлені коржики перекласти на змащений лист і залишити на 1- 1.5 год., щоб підійшли. Після цього змастити яйцем (я ще посипала кунжутом) і випікати до готовності при 200 градусах Цельсія.
Рецепт взяла з книги "Закарпатські народні страви".