А я таку тарілочку солодкого зробила на Різдво:
Там видно сирник яблучний від Іванки, тільки я не робила з яблуками а тільки мак і сир, а також цвібак, маківник і три види тістечок. Медівнички мені ці дуже сподобались легкі в приготуванні і смачні.Перепис взяла з польського сайту:
Медівнички-камінці ті що в кутику зверха з горішком (деякі)
вони камінці не тому, що вони тверді як камінь а тому що виглядають як камінці, а насправді дуже смачні, мягенькі і тають в роті. Мій брат вже кілька днів приходить лише за ними. Я робила пів норми і вийшло досить багато.
Складники
1 кг муки
0,5 кг меду
0,5 кг цукру
600 грам товщу (я брала марґарину)
3 яйця
2 пачки приправи до медівника (є така польська. якщо в вас нема то можна спокійно то замінити наступними прянощами:
1 ч.л. кориці
1 ч.л меленої гвоздики
1/2 ч. л. тертого англійського перцю
1/2 ч. л. тертого мускатного горіху)
1,5 ч.л. соди
Муку перемішати з содою в великій мисці.
Мід, товщ, цукор і приправи закип*ятити в банячку і влити в муку. Додати яйця і рукою замісити гладке тісто.
Викласти його на стільницю і виробляти кульки завбільшки з горіх. Пекти при 190 градусів 10 хвилин.
Можна полити чеколядою або білковою помадкою.