Сало "Ніжне"
Сало (краще брати грудинку) - 1 кг
Сіль - 200 г
Цукор - 2 ст. л.
Лавровий лист - 2 шт.
Цибулиння - 2 жмені
Вода - 1 л
Часник - 6-8 зуб.
Чорний перець (за смаком)
Нитка
Фольга
1. Налити воду в каструлю, щоб шматок сала був повністю покритий, покласти сіль, цукор, лаврове листя, лушпиння цибулі й поставити кипятитися. Якщо води більше, то інгредієнти пропорційно збільшити.
2. Сало обмити, обсушити, обмотати нитками (щоб не разлізлось) і покласти в росіл. Варити хвилин 20.
3. Зняти з вогню і тримати сало в росолі 8 годин.
4. Витягнути з росолу і обсушити.
5. Порізати кільцями часник, змішати з меленим чорним перцем. Обкачати в цій суміші сало, загорнути у фольгу і покласти на ніч в морозилку.
Виходить ароматне, ніжне і смачне.
Зберігати його краще теж в морозилці.
Смачного!