Пляцок "МЕЛОДІЯ ДВОХ СЕРДЕЦЬ" Сам пляцок складається з двох частин-коржів - жіночої та чоловічої.
Жіночий корж:
6 білків збити із 150 гр цукрової пудри до стійких піків. Потім додати 150 гр сухого немеленого маку і 150 гр кокосової стружки. Випікати 40-60 хвилин при t 180 градусів.
Чоловічий корж:
4 білка збити з 4 стол ложками цукру, додати по одному 4 жовтки. Потім по одній всипити 4 стол ложки борошна, 2 стол ложки какао, 1 чайну ложки рзпушувача. Обережно все вимішати.
Випікати 30 хв. при t 200 градусів.
Форма кругла діаметром 26 см.
Готові коржі перемастити кремом.
Крем:
1 стакан горіхів перемолоти і запарити 100 гр. гарячого молока.
300 грамів вершкового масла збити з 150 гр. цукрової пудри та додати охолоджені горіхи. Все гарно збити. Перемастити коржі.
Я серединку пляцка перемастила горіховим кремом, а верх - прикрасила кремом масло + сгущенка, коньяк ( залишився з іншого пляцка) Сюди теж підійде крем Шарлот.
Виходить смачний. В принципі швидко готується і мак не потрібно молоти.