500г гарбуза
100г солодкого перцю
200г цибулі
3-5зубців часнику
невеличкий пучок кропу
0,5ч.л. імбиру(порошок)
1 ст. л. суміші перців
0,5ч.л. кориці
4-5шт. гвоздики
лавровий листок
маринад
300мл води,70мл олії, 3-4ст.л.цукру,1,5ст.л. солі,70мл оцту(яблучного)
Гарбуз почистити і порізати тонкими смужками; цибулю і перець- півкільцями.Дрібно посікти часник і кріп. Скласти все в каструлю з кришкою.
Для маринаду-у невелику каструлю налити воду, олію, оцет, цукор, сіль, спеції і довести до кипіння. Залити овочі гарячим маринадом і перемішати. Коли охолоне- поставити в холодильник. Чим більше овочі стоять в маринаді- тим насиченіший смак