Хліб із зеленою цибулею і кропомХлібчик печу за технологіею " без замісу" (думаю, чули про таку).
Закладаю відразу велику порцію , то якщо вам багато, то перерахуете для власних потреб пропорційно,так? Чим це вигідно для мене-
1. не потрібно витрачати час та зусилля на вимішування
2. йде мінімальна кількість дріжджів
3. завжди свіжий хліб (печу щоденно)
4. завжди новий вид хлібу (постійно щось змінюю в рецепті)
Отже
Хліб із зеленою цибулею і кропом3 стакани теплої води
10 грамів пресованих дріжджів
1,5 чайні ложка солі
1-2 столові ложки цукру
4 столові ложки олії
6 стаканів пшеничної муки
пучечок кропу (4-5 стебел)
пучечок зеленої цибулі(теж 4-5 стебел -тільки зелена частина)
Розчинити дріжджі у воді у великій посудині (
я використовую 7-літровий контейнер), як розчиняться - додаемо сіль і цукор легенько перемішуемо, далі олію, і по одному стакану засипаемо борошно і перемішуемо до однорідності. Наприкінці вмішуемо порізану зелень. Все. Тісто не вимішувати! Закрити кришкою з отворами і покласти на дві години відпочивати в тепле місце (
наприклад, на верх холодильника -тепленько і без протягу). А далі вміщую цей контейнер в холодильник на ніч, або на сутку, або ще на довше (
може зберігатися до 7 днів в холодильнику) -допоки не треба мені хліба.
Нічого там не мішаю - дріжджів мало на таку кількість муки - то тісто не втікне.
Далі, якщо пекти у формі, то просто ложкою викладаю тісто у форму - на половину об"єму ціеї форми. А якщо хочемо круглий, чи батоном - то викласти на поверхню із мукою і сформувати потрібну форму.
Ставимо на розстоювання - години півтори-дві і потім в гарячу духовку.
Пекти перші 15 хвилин на максимумі (у мене 240 С), потім збавити температуру на 200 С і допікати ще хвилин 15. Все, ми з хлібчиком.