Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Хліб із зеленою цибулею і кропом
lingrod
22 травня 2010 22:42
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
Хліб із зеленою цибулею і кропом

Хлібчик печу за технологіею " без замісу" (думаю, чули про таку).
Закладаю відразу велику порцію , то якщо вам багато, то перерахуете для власних потреб пропорційно,так? Чим це вигідно для мене-
1. не потрібно витрачати час та зусилля на вимішування
2. йде мінімальна кількість дріжджів
3. завжди свіжий хліб (печу щоденно)
4. завжди новий вид хлібу (постійно щось змінюю в рецепті)

Отже Хліб із зеленою цибулею і кропом

3 стакани теплої води
10 грамів пресованих дріжджів
1,5 чайні ложка солі
1-2 столові ложки цукру
4 столові ложки олії
6 стаканів пшеничної муки
пучечок кропу (4-5 стебел)
пучечок зеленої цибулі(теж 4-5 стебел -тільки зелена частина)

Розчинити дріжджі у воді у великій посудині (я використовую 7-літровий контейнер), як розчиняться - додаемо сіль і цукор легенько перемішуемо, далі олію, і по одному стакану засипаемо борошно і перемішуемо до однорідності. Наприкінці вмішуемо порізану зелень. Все. Тісто не вимішувати! Закрити кришкою з отворами і покласти на дві години відпочивати в тепле місце (наприклад, на верх холодильника -тепленько і без протягу). А далі вміщую цей контейнер в холодильник на ніч, або на сутку, або ще на довше (може зберігатися до 7 днів в холодильнику) -допоки не треба мені хліба.
Нічого там не мішаю - дріжджів мало на таку кількість муки - то тісто не втікне.
Далі, якщо пекти у формі, то просто ложкою викладаю тісто у форму - на половину об"єму ціеї форми. А якщо хочемо круглий, чи батоном - то викласти на поверхню із мукою і сформувати потрібну форму.
Ставимо на розстоювання - години півтори-дві і потім в гарячу духовку.
Пекти перші 15 хвилин на максимумі (у мене 240 С), потім збавити температуру на 200 С і допікати ще хвилин 15. Все, ми з хлібчиком.
Перейти на початок сторінки
lingrod
23 травня 2010 00:29
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
Дякую, дівчата за гарні відгуки.
Ось іще хочу додати , що наприклад, із ціеї кількості тіста вийщло в мене 2 " кірпічіка" і один круглий. Круглий пекла сьогодні вдень, а оті "кірпічі" у четвер ввечері.
А користуюся я цим методом завдяки сайту Good-cook, там е темка "Хлеб за 5-минут в день" з прекрасними відео, і чудовим автором теми.
Перейти на початок сторінки
Славочка
6 березня 2012 18:42
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
А я, завдяки Ірині, теж часто користуюся цим рецептом і всеможливими варіаціями житньо-пшеничного складу і різних додатків. Велике спасибі!!!


%D5%EB%B3%E1+%B3%E7+%E7%E5%EB%E5%ED%EE%FE+%F6%E8%E1%F3%EB%E5%FE+%B3+%EA%F0%EE%EF%EE%EC
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 25 листопада 2024 08:25

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 102
Гостей: 94
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100