Сьогодні до кави в мене ось такі смачнющі трубочки. Всім дуже сподобались.
Горіхові трубочкиТісто:
200г. мякого масла
200г. сметани
3 стакана муки
Начинка:
1,5 стакана грецьких горіхів
1 стакан цукру
3ст. ложки меду
трішки кориці (хто любить)
А також: 20г масла і 1 жовток.
Масло розтерти, добавити сметану, перемішати. Всипати 2ст. муки. Я вимішувала на столі тісто і в процесі підсипала потрохи третій стакан муки. Тісто дуже приємне до рук, еластичне, мяке, не липке.
Найскладніше - наколоти горішків і слідкувати, щоб не зїли
. В блендері змолоти горіхи ( не на муку
), добавити мед, якщо густий, розтопити, додати цукор (цукру я менше кидала, не люблю занадто солодке). Корицю не добавляла.
Від тіста я відщипувала кусочки і розкачувала, потім чашкою вирізала як на вареники кружечки. Кожен кружечок змастити маслом (я про це забула, і останні вже змащувала
). Кладемо начинку і згортаємо трубочкою. Моє маля накладало занадто багато начинки, тому мені довелося ще трохи горіхів наколоти, бо не вистачило
.
Деко застелила пергаментом, повикладала трубочки (між ним робила невелику відстань). Змащувала яйцем (забула, що потрібно жовтком
, через це не золотистого кольору). В розігрітій духовці випікала на невеликому вогні (дивіться, щоб знизу не підгоріли, бо й горішки підгорять). Випікаються швидко, як і зїдаються
.
Рецепт колись підгледіла на форумі SAY7