Пасхальний баранчикЦю ідею знайшла в інтернеті, звідти ж і скопіювала трафарет.
Автор пропонує кілька варіантів: з дріжджового ( я уявила, що можна навіть використати рецепт макових фіг), листкового і пісочного тіста. Мені захотілося випробувати варіант - з пісочного.
Копію трафарета я збільшила, вирізала.
Тісто: (на 4 штуки)
3 склянки муки
1/3 склянки цукру
2 яйця
300 г вершкового масла
соду( в оригіналі) я замінила порошком для печива
ваніль
Розділила тісто на 4 частини( в залежності від величини малюнка залежатиме к-сть баранців), кожну частину розкачала товщиною приблизно 0.5 см. Приклала трафарет і гострим ножем вирізала баранців. Далі автор радить змазати яйцем, я ж замінила варенням.
Обрізки кожної частинки рвала маленькими шматочками і формувала бараняче хутро. Око вирізала з чорнослива. випечених баранців посипала цукровою пудрою.