Від колишньої сусідки -татарки навчилася готувати смачну страву
БАЛІШ
Тісто для цього пирога міситься на сметані , додаю дрібку солі.Повинно бути крутішим, ніж на вареники, але м*якшим, ніж на пельмені.2/3 тіста викладаю в форму, але так, щоб бортики хоча би см на 1.5 були вище форми.
Начинка: дрібно нарізати сирої картоплі, цибулі, м*яса +сіль, перець, лаврушка.
Викласти все це на тісто, поверх настругати ножем багатенько масла, розкатати решту тіста,накрити зверху, защіпати краї, сформувати пиріг, посередині в тісті зробити дірочку, через яку можна буде дізнаватись про готовність.Поки баліш випікається, поставити в кружечці варити бульйон: це можуть бути обрізки м*яса або навіть пташиний жир +лаврушка, перець- горошок. Коли ви через дірочку дістанете шматочок картоплі чи м*яса і переконаєтесь, що страва майже готова, через той же отвір залийте бульйон(скільки влізе-це зовсім небагато) і потримайте в духовці ще хвилин 10.Готовий баліш змастити маслом і накрити.