Тістечко "Каракум"
7 жовтків
1 склянка цукру
300 гр м"якого маргарину
1 чайна л. соди,погашеної оцтом
борошно на густе тісто-4-4,5 склянки
Приготування:
спочатку робимо бізе.Для цього 7 білків збиваємо з цукром із розрахунку на 1 білок - 7 ч.л. цукру.
Готове тісто розділити на дві частини,щоб одна була трохи більшою.Меншу частину поділити ще на дві,в одну з яких додати 2 ч.л. какао порошку.Зробити кулі і покласти іх на 1 годину в морозильну камеру.
Беремо велику кулю і викладаємо нею дно дека,розрівнявши рукою;
зверху варення,краще абрикосове
далі подрібнені волоські горіхи 1,5 скл.
зверху потерти шоколадне тісто
потім бізе
зверху потерте біле тісто
ще раз посипаємо горіхами і в духовку.
Спечене тістечко розрізати на ромби або квадрати,посипати цукровою пудрою.
Журнал "Святковий стіл" 2002р.