Штрудлі з вишнево-горіховою начинкоюТісто:2 яйця
200 гр. масла або вершкового маргарину
1 стол. ложка цукру
0,5 склянки олії
0,5 склянки води кімнатної температури
Ваніль
1 чайна ложка соди ( повна)
4 склянки борошна
Яйця розтерти з цукром, додати м»яке масло або маргарин (я роблю з маргарином), додати олію, воду, ваніль, соду залити у чашці оцтом до повного погашення, та вилити у тісто, додати борошно. Потрібно строго придержуватися рецепту замішування тіста! Вимішуємо тісто та ділимо його на 8 частин. Тонесенько розкачуємо, підсипаючи борошном Та почергово викладаємо начинку.
Начинка:
1) 1 стак. цукру додати 2 чайних ложки кориці
2) Сухе, проціджене вишневе або смородинове варення
3) Подрібнені горіхи
4) Родзинки
Кількість вишень, горіхів, ізюму довільна.
Розкачуємо тоненько до прозорості лист.
Трішки весь лист намащуємо олією та посипаємо начинкою № 1,
потім половину листа посипаємо вишнями,
, а іншу половину
посипаємо горіхами та родзинками. Скручуємо у рулет.
Починаємо скручувати зі сторони, там де вишні, щоб вишні були всередині . Рулети формуємо такої довжини, якої довжини деко. Викладаємо на деко на змащений олією папір для випічки. Зверху тупою стороною ножі робимо насічки через 3-5 см, трішки поливаємо олією зверху рулет і посипаємо начинкою № 1. Ставимо у гарячу духовку 190-220 градусів. Печемо при середній температурі 20-30 хвилин. Готовий штрудель розрізаємо гарячим по тім насічкам (поки він гарячий, не так сильно кришиться) виходять такі собі штрудлі-тістечка та викладаємо на блюдо.
Посипаємо цукровою пудрою. Дуже смачні штрудлі. Вони можуть зберігатися 7-10 днів.