Я дуже люблю червону рибку слабосолену і завжди роблю її сама,так виходить значно дешевше і натуральніше,ніж купляти в магазині,і на смак не гірше.Отже:
Сьомга слабосолена(філе)
На 1 кг.філе сьомги
100 гр.солі
коріандр горошком
перець білий горошком
Беремо розморожене філе сьомги(чи форелі) натираємо сіллю,трішки коріандру і перцю,замотуємо це все в харчову плівку і кладемо в якусь підходящу посудину,оскільки буде утворюватись маринад,щоб він не витікав.Ставимо в холодильник на 3 доби,тоді розгортаємо від плівки,зчищаємо перець і коріандр,залишки солі змиваємо утворившимся розсолом,якщо його мало,то холодною кип"яченою водою.Можна промокнути серветкою,або дати стекти всій рідині.
Смачна рибка готова.
Цей рецепт розрахований на філе зі шкірою.Я шкіру знімаю(знімається добре,коли філе трішки підморожене),даю таку ж кількість солі-на мій смак добре.Хто не дуже любить солене,може зменшити кількість солі,якщо знімає шкіру,бо так риба просолюється кругом і швидше.