В Норвегії цей торт називають
"Най - кращий у світі"Торт справді дуже добрий на смак. Рецепт із журналу "Торт Деко" № 4(5) 2011 від Нелі Йозефсен, за що їй дуже вдячна.
Нам потрібно
Для бісквіту:
масло вершкове - 100 г.
цукор - 100 г.
жовтки - 4 шт.
борошно - 100 г
молоко - 3-4 ст. л. (я брала 4)
розрихлювач - приблизно 1 ч.л.
ваніль
Для безе:
білки - 4 шт.
цукор - 200 г
Для начинки:
яблука (Гренні Сміт) - 800-900 г.
цукор - 1-2 ст. л.
ізюм - 60-70 г
цедра лимона
кориця
Вершки - біля 300 г.
Горіхи - грецькі або мигдаль.
Отже,
збити масло із цукром. По-одному додати жовтки.
Додати борошно і молоко, розрихлювач і ваніль.
Тісто розділити на 2 частини і рівномірно розподілити по пекарському папері.
Окремо збити білки, поступово додаючи цукор.
Розподілити білки рівномірно по тісту.
Випікати в духовці при температурі 180 градусів близько 30хв. Дайте охолонути.
Тим часом почистити яблука і порізати дольками, додати цукор і інші складники, протушити на повільному вогні без додавання води, постійно помішуючи, до напівготовності яблук. Але слідкуйте щоб яблука не розварились у кашу. Охолодіть.
Якщо у каструлі утворився сік, його потрібно злити, він нам не потрібен(можна використати у інший торт для пропитування - класна штука)))))
Вершки збити із 1-2 ст. л. цукру або пудри в крем.
Покладіть перший корж безе вгору.
Викладіть половину крему, посипте горіхами, викладіть усю яблучну суміш.
Зверху рівномірно розподіліть крем, що залишився.
На крем покладіть інший корж безе вниз.
Вага виходить близько 1,5 кг.
Діаметр тортівниці 22 см.
Можна використовувати під мастику. Торт дуже смачний (навіть не чекала). Собі робила на пробу, тому не прикрашала, весь торт не сфотографувала із причини швидкого зникнення))))
СМАЧНОГО!!!!!