Хліб Ситний витий з борошна 1 сорту
Для мене цей хліб самий смачний і ніжний серед пшеничних. Розкішний смак фото мої на жаль не передають.
Борошно 1 сорту 500г
Дріжджі пресовані 10 г
Сіль 6 г
Цукор 25 г
Маргарин 10 г
Вода 260-300 г (45*С) + 1-2 кубики льоду, якщо вимішувати в комбайні.
Взяти половину борошна і решту продуктів зі списку, перемішати і влити воду 45*С. Взбивати вінчиком 4 хвилини на середній швидкості.
Вилити взбите тісто в решту борошна і замісити м*який колобок. Дати йому 15-20 хвилин аутолізу ( постоїть в спокої, набухне). Якщо тісто вимішувати в комбайні , то в холод на 15-20 хв аутолізу.
Вимісити тісто і залишити на 2,5 години. Через 30 хв і через 60 хв обімяти , розтягуючи тісто в пласт, складаючи втроє і ще раз втроє. Дати тісту вирости до максимуму в 5-6 раз (приблизно 1,5 години)
Обережно розділити на 2 частини, зробити форму прямокутника, не розкачувати, і залишити на 10 хв. Потім тісто розкачати обережно в пласт, змочити поверхню водою, нетуго скрутити, защіпуючи в жгути. Обсипати добре борошном, зробити загострені кінці. Покласти один на одного швом вниз і звивати від середини до кінця хліб з 5-6 витками. Обсипати борошном .
Дати повну розстойку 40 – 50 хв. при 35*С під плівкою. Перед випічкою м*яким пензликом зняти зайве борошно і випікати при 200* з паром до рум*яної скоринки.