Часто доводиться чути, що вафлі перемащують згущеним молоком. Я ніколи такого не роблю. По-перше - надто солодке і коржики розм'якають, а по-друге - ну не подобається мені теперішнє згущене молоко (ну хіба в дуже невеликих кількостях, як я цього разу зробила).
Маса до вафель. На 2 пачки готових квадратних вафель.
450 гр масла,
цукрова пудра,
какао,
молоко згущене - 2 ст. ложки,
спирт харчовий (можна і без нього)
мелені горіхи.
Масло збиваю в міксері, додаючи по ложці цукрової пудри та какао - тут орієнтуєтесь на свій смак, щоб було солодке. Як і до кожного крему додаю 1 ст. ложку спирту. Потім, продовжуючи збивати - зовсім небагато - зо дві ст. ложки вареного згущеного молока і в кінці - мелені горіхи ( в мене було десь більше пів склянки). Все - крем готовий! Він смачний, має шоколадний смак, і коржики залишаються сухими, не розмокають. Згущене молоко брала Городоцького консервного комбінату, варила сама. Не те, що раніше, але можна жити...
Мені одної баночки стало на два пляцки і ще на дні залишилося.