Для приготування цієї страви вибираємо картоплю середнього і більшого розмірів. В почищеній картоплі за допомогою спеціального ножа вирізаємо серединку, бажано не до кінця. Кількість картоплі – стільки, щоб вистачило вкласти її вертикально одним шаром у каструлю.
Готуємо фарш з приблизно 300-400 гр. м'яса. Я використовую мішаний: свинина, телятина і куряче м'ясо. До фаршу додаємо мелену цибулю, сіль, перець, трохи води, або молока (щоб не був сухий).
Приготованим фаршем начиняємо картоплю. На дно каструлі я ріжу небагато цибулі. Викладаємо картоплю начинкою догори. Зверху даємо потерту моркву, дрібно покришені сухі гриби, або порізані печериці, зелень, сіль. Якщо фарш залишається, робимо з нього невеличкі фрикадельки і також кладемо зверху поміж картоплею. Спіральки, що залишились після вирізання, також можна класти сюди, а можете просто обсмажити їх у фритюрі.
Заливаємо гарячою водою, щоб покрила картоплю. Кладемо на великий вогонь, після закипання варимо на невеликому вогні. Коли картопля готова ( визначаємо вилкою), розводимо водою невелику кількість муки, додаємо кілька ложок сметани, добре вимішуємо. Додаємо ще трохи гарячої води і виливаємо зверху. Кілька хвилин кипить і готово! Смачного!
Яруська, візьму до уваги. Оскільки духовка в мене нездала , то для запікання фаршированої картоплі треба багато часу. Перше трохи відварювала, то довгий процес. А ця страва ---просто супер!
Яруська, це моя улюблена страва з дитинства, правда мама, і тепер я коли готую, не додаємо гриби і картоплю складаємо шарами доверху каструлі, а до води чи бульйону додаємо томат, але мені ця ідея до смаку такщо при нагоді приготую з грибами
Славочка, Катя! Дівчата, дякую вам за увагу до моїх скромних дописів! З грибами справді смачно, хто їх любить, звичайно! А томат, то також - можна додати, якщо комусь смакує. Готуйте на здоров'я! Вдосконалюйте!
Яруська, Іринка!!! Дівчатка ,духе смачна Ваша картопелька!! Кожного разу у Вас з"являються все нові і нові ідеї ,гарні рецепти! Фантазія Ваша- безмежна! Бажаю Вам,любі господиньки, гарного настрою у кулінарній справі і завжди радувати своїх шанувальників смачними і цікавими стравами!!!