В нас вдома люблять фаршировану картоплю.
Картопля фарширована.
Для приготування цієї страви вибираємо картоплю середнього і більшого розмірів. В почищеній картоплі за допомогою спеціального ножа вирізаємо серединку, бажано не до кінця. Кількість картоплі – стільки, щоб вистачило вкласти її вертикально одним шаром у каструлю.
Готуємо фарш з приблизно 300-400 гр. м'яса. Я використовую мішаний: свинина, телятина і куряче м'ясо. До фаршу додаємо мелену цибулю, сіль, перець, трохи води, або молока (щоб не був сухий).
Приготованим фаршем начиняємо картоплю. На дно каструлі я ріжу небагато цибулі. Викладаємо картоплю начинкою догори. Зверху даємо потерту моркву, дрібно покришені сухі гриби, або порізані печериці, зелень, сіль. Якщо фарш залишається, робимо з нього невеличкі фрикадельки і також кладемо зверху поміж картоплею. Спіральки, що залишились після вирізання, також можна класти сюди, а можете просто обсмажити їх у фритюрі.
Заливаємо гарячою водою, щоб покрила картоплю. Кладемо на великий вогонь, після закипання варимо на невеликому вогні. Коли картопля готова ( визначаємо вилкою), розводимо водою невелику кількість муки, додаємо кілька ложок сметани, добре вимішуємо. Додаємо ще трохи гарячої води і виливаємо зверху. Кілька хвилин кипить і готово! Смачного!