КАРТОПЛЯ ЗАПЕЧЕНА В МУНДИРАХ ПІД СМЕТАННО-ГІРЧИЧНИМ СОУСОМ
(на 2 порцІЇ) потрібно:
Картопля одинакової величини- 4 шт.
Солене сало- 4 пластинки.
Сметана -100 гр.
Гірчиця зерниста- 1 ст.л.
Сіль
Перец чорний меленийй
Дрібка цукру.
Зелень.
Картоплю промити (нечистити), зробити посередині в кожній картоплині надріз і покласти туди по пластинці соленого сала і кожну окремо завернути в фольгу.
Поставить в духовку, розігрітую до 180 градусів, запікати на 1 годину.
В сметану додати зернисту гірчицю, добавити чуть соли, перець і цукор, добре перемішати
Картоплю дістати із уховки, розгорнути, розрізати на 4 частини, але неокінця , щоб трималиось на шкірочці. Полими гарно соусом, посипати зеленю, а всереину поставити шматочо сала з яким запікалась картопля.
Полить картошку обжаренным салом, а затем сметано-горчичным соусом.
Сразу же подавать на стол.
(ідея із сайту zefira.net із моїми змінами)