Пляцок "Небо в роті"
Тісто:
300 г муки
200 г маргарини
3 жовтки
1 ч.л. амоняку/ 1 ст.л. молока
2-3 ст.л. сметани
0.5 склянки цукру
Маргарин вимішати з мукою і додати жовтки, перетерті з цукром і сметаною. Влити розчинений в теплому молоці амоняк і замісити тісто. Спекти корж.
Начинка:
1.5 кг тертих яблук пересипати цукром, протушити з корицею. Додати 4 ст. л. крохмалю, розведеного в холодній воді, перемішати. Накладати на корж гарячим.
Крем:
1 склянка молока
2 ст.л. манки
200 г масла
1 скл. цукр. пудри
Манку зварити на молоці. Масло збити з пудрою, потім додавати по ложці заварену манку і збити. Крем викласти на яблучну начинку.
Смачного!!!