"Наполеон" для тіста:
1п. маргарини
2 ст. борошна
1 яйце
1/4 склянки води
1 ст. л. оцту
На кінчик ножа солі, в кожного різні ножі, то на око не величка дрібка.
Для крему:
5 яєць
1 літра молока
1,5 ст. цукру.
2 ст. л. борошна.
1. пакетик ванільного цукру.
Муку перетерти з маргариною.
Одне яєчко збити, змішати з водою і оцтом + на кінчику ножа солі.
Влити цю суміш до маргарини з мукою, замісити тісто щоб відставало від миски, підсипаючи ще на око борошном.
Потім тісто розділити на 6 частин і в холодильник.
За цей час зварити масу:
Поставити на вогонь молоко щоб закипіло.
Яйця збити з цукром + ванілін + 2 ст. л. борошна.
Коли молоко закипить тоненькою цівочкою ввести збиті яйця і вінчиком помішувати поки маса не стане пухкати і загусне.
Винести на холод, до повного остигання.
Можна додати ще масла, але я робила без масла, як робить мама чоловіка і дуже нам сподобався.
Коли тісто остигло розкачуємо його вирізаємо по формі і щільно і густо проколовши виделкою печемо, печеться швидко , температура приблизно 180.
Перемащуємо остигші коржі холодним кремом.
Приблизно 3,5 ст. ложки крему на кожен корж.
Посипати подрібненим печивом, або якщо є обрізки з коржів то ними.
Смачного , пригощайтесь, простий швидкий домашній пляцок.