Рибу ( у мене нототенія), можна різні види, чистите і ріжете на порційні шматки. Солимо, перчимо і складаємо в казанок, пересипаючи шарами цибулі півкіільцями та моркви. Потім зверху ставлю 150 -200 гр сметани( на кілограм риби) і заливаю водою або бульйоном, хто як любить. Я зазвичай заливаю водою. І вкінці ріжу великими кубиками гарбуз або кабачок, в залежності від сезону і ставимо грубим шаром зверху. Та ставимо на малий вогонь тушити хвилин на 30 -40. Всю пікантність і ніжність рибці дає гарбуз(кабачок). В оригіналі рецепту був кабачок, але я змінила на гарбуз, бо принципово не купую овочі не в сезон. Рибка получається дуже смачна. На стіл подаю рибу з гарбузом, проте не всі здогадуються одразу, що то гарбуз (кабачок).