Фокачча картопляна з цибулею
Борошно пшеничне 500грам (я брала 1с і в/с)
Відварена картопля 1 шт. (60 г)
Картопляний відвар ( чи овочевий ) я брала сиворотку- 350 мл
Рослинна олія 3 ст.л.
Сіль 1,3 ч.л.
Цукор 2 ст.л.
Дріжджі свіжі 10 г
Італійські трави 1 ст.л.
Посипка-заправкаЦибуля 1 шт.
Сіль
Цукор 1 ч.л.
Сир твердий натертий
Кріп
1-2 зубчика часнику
Обсмажити цибулю, порізану пів кільцями ( не більше 0,5 мм) до світло-золотистого кольору на олії, додавши сіль і цукор. Нехай охолоне.
Сир потерти окремо на тертці, додати часник і кріп.
Замісити м"яке тісто. Викласти на деко з папером, змастити олією. Сформувати паляницю товщиною 1 -1,5 см. Накрити і залишити, поки тісто не збільшиться в 2 рази.
Випікати при 190* до готовності.
За 5-7 хвилин до закінчення випічки, викласти на фокаччу обсмажену цибулю, посипати сиром і поставити в духовку, щоб сир запікся.
Наступного разу буду робити тонкіше тісто, так смачніше.
Дуже смачна і ароматна фокачча!
(кріп при вечірньому освітленні чомусь чорний на фото
)