Арахісовий торт "Корівка"
Знадобиться:
2 стакани муки,
1 стакан цукру,
3 яйця, 1,5 стакана смаженого арахісу,
1,5 чайної ложки розпушувача,
1,5 банки вареного згущеного молока,
500 г вершкового масла (300 гр для тіста 200 гр для крему) і 3 часточки шоколаду.
Арахіс перемелюємо в блендері.
Яйця збиваємо з цукром і змішуємо в мисці з арахісом.
Потім додаємо 3 ст.л. ложки вареного згущеного молока, просіюємо муку, розпушувач і кладемо вершкове масло (300 г).
Міксером до однорідності збиваємо тісто. Поглянете, воно виходить в'язким, липким - жодного вимішування!
Духовку розігріваємо до 200 гр. Тісто мокрими руками розрівнюємо у формі. Я перед тим змастила форму маргарином і посипала мукою, все решта коржі пекла в тій самій тортівниці не змащуючи тільки присипала мукою.
Даний рецепт розрахований на форму 22, У мене діаметр форми 26 тому інгредієнти збільшила, відштовхуючись від 4 яєць. ( чесно кажучи все решта кидала на око).
Печуться коржі дуже швидко, 10-15 хвилин! Краще, щоб вони були не товсті. Ось, що виходить:
.
В мене вийшло 5 коржів, можна ще тоньшими робити.
Крем:
Згущене молоко збиваємо з маслом (200-300 г) і потерти прямо в крем шоколадку на терці. Як варіант, можна просто додати какао. Я закрутилась то не дала ні какао ні шоколадки, зате дала подрібнених горіхів. Перемащуємо торт.
Дати постояти і прикрасити за бажанням, в мене кокосова стружка і вафельна картинка.
Ось розріз торта
Смачного!!!
Рецепт взятий з сайту форуму forum.say7.