Цей "
Медовик перекладаний" з книги Дарії Цвек "Солодке печиво" 1987 р видання.
Тісто:500 г меду, 1 кг борошна, 200 г вершкового масла, 200 г цукру,
1/2 склянки молока, 2 яєць, по 1 ч. л. меленої кориці і гвоздики,
3 зернини пахучого перцю, 3о г соди.
Начинка горіхова: 250 г мелених горіхів, 250 г цукру, 2 білки, ванілін.
шоколадна: 150 г шоколаду, 4 ст л молока, 150 г цукру, 250 г
масла, 4 жовтки, ванілін. 500 г джему.
Мед зварити з корицею, гвоздикою і товченим перцем. Ще теплим влити в посуд з борошном і содою, додати розтоплене масло, молоко, замісити тісто.
Поставити в холодне місце на
2 тижні, після чого знову перемісити, спекти 4 коржі. На другий день спечені коржі покропити солодкою чорною кавою з 5 - 6 краплями ромової есенції, перекласти
1 корж - джемом, 2 - горіховою, 3 - шоколадною начинкою. Притиснути медовик дощечкою з вантажем. Потім залити помадкою.
Шоколадна начинка: розпустити шоколад на молоці, до охолодженого додати розтерте з цукром і жовтками масло.
Горіхова: мелені горіхи вимішати з цукром і ваніліном, розтерти з білками до однорідної маси.
Це рецепт в оригіналі, але я трохи зміняла начинки.
Всі, хто пробував, сказали, що коржі якісь особливі на смак.