СЕЗАМОВЕЦЬ
Тісто: 3 ст муки, 1/4 ст цукру, пачка маргарину, 5 жовтків, 2 чайні ложки порошка до випічки (я давала соду погашену лим.соком), 2 столові ложки сметани. Замісити тісто , поділити на 2 частини . Я пекла в формі 25*35 см і в мене вийшло три коржі.
Розкачати один корж , намастити масою з кунжуту: 2 столові ложки меду, 40 гр вершкового масла, 1/4 чашки цукру, 1 чашка кунжуту - все нагріти разом перемішати, розподілити на коржі і випікати 20 хв. при 180С.
Два другі коржі випекти поокремо змащені кислим(!) повидлом і білками - 5 шт. , збитими з цукром- 2/3 чашки, в кінці додати 200 гр кокосової стружки. Цю суміш розподілити на два коржі, випекти 15-20 хвилин при 180С.
Як все вистигне - зробити крем:
1 стака цукру, 200 гр вершкового масла збити, додати 300 грам покришеної халви без родзинок і горіхів - простої ванільної крихкої халви. Давати ще 0,5 стакана гарячого молока - збити до однорідної маси. - перекласти коржі.
Дати пляцку відстоятися хоча б день.
Дуже-дуже солодкий! Але й дуже цікавий. Сухий пляцок, можна робити зазадалегідь на всякі свята - бо має відстоятись і не спортиться.
Рецепт з польського сайту - я трохи змінила рецептуру крему - там зовсім без молока, і менше продуктів - шось мені ніби не вистачало!